helping students write research papers what does a research paper consist of how to start a history essay mini business plan state farm agent business plan custom essay order dissertations abstract international homework is helpful quotes help writing business proposal my sister her homework in the afternoon
EPC facilitator

Sven Wuyts


Voornaam: Sven
Initialen:
Achternaam: Wuyts
Email: sven.wuyts@factor4.eu
Telefoon: +3232252312
Id is: 10

Omschrijving

Na een carrière als projectmanager in de ruimtevaart heeft Sven Factor4 opgericht in 2006. Hij heeft 11 jaar ervaring op vlak van energiemanagement en hernieuwbare energie in gebouwen. Zijn expertise omvat o.a. energieprestatieberekeningen, energieaudits, M&V projecten, ontwerp van duurzame gebouwen en installaties. Hij is sinds 2009 als één van de eerste Belgen door EVO erkend als 'Certified Measurement and Verification Professional' (CMVP) en EVO ‘level 2’ Trainer.
Sven coördineerde de voorbereiding en facilitatie van het eerste Belgische onderhouds- en energieprestatiecontract (O-EPC) in publieke gebouwen (op basis van het 'OEPC' contract, in opdracht van Fedesco) en heeft mee Plus+ ontwikkeld.
Hij is projectmanager van verschillende Plus+ energieprojecten waarbij Factor4 energiebesparingsmaatregelen uitvoert in privégebouwen (kantoren, opslagplaatsen, …) op basis van een energieprestatiecontract.
Sven is burgerlijk ingenieur en heeft ook een Master diploma in Business Administration.

Referenties

 • Projectnaam: EPC project Fedesco
  Opdrachtgever: Fedesco
  Datum: 2011 -  2013
  Werkzaamheden:  EPC-pool van 13 gebouwen, eerste EPC-project in Belgische federale gebouwen. Ontwikkeling van EPC-contract en aanbestedingsdocumenten. De grootste energiebesparingsprojecten in België in publieke gebouwen van deze eeuw worden momenteel gecontracteerd op basis van dit contract.

 • Projectnaam: Facilitatie van energieprestatiecontracten
  Opdrachtgever: Provincie Vlaams-Brabant en diverse gemeenten
  Datum: 2014 -  2017
  Werkzaamheden:  Initiatie en facilitatie van energieprestatiecontracten voor diverse gemeenten incl. innovatief trainingstraject voor gemeentelijke ambtenaren en politici.

 • Projectnaam: Plus+ projecten (energieprestatiecontracten)
  Opdrachtgever: Diverse klanten
  Datum: 2014 -  2017
  Werkzaamheden:  Realisatie van EPC-projecten bij diverse bedrijven

 • Projectnaam: iSave
  Opdrachtgever: ESKIMO-programma, Vlaamse Overheid
  Datum: 2014 -  2017
  Werkzaamheden:  Stimuleren en ontwikkelen van de ESCO-markt bij KMO’s in de regio Mechelen

 • Projectnaam: "Comfortmeter" (www.comfortmeter.eu)
  Opdrachtgever: Diverse gebouwen
  Datum: 2014 -  2017
  Werkzaamheden:  In kaart brengen van comforttevredenheid in kantoorgebouwen door middel van een webbased tool, Comfortmeter.

 • Projectnaam: Relighting via energieprestatiecontract
  Opdrachtgever: ESKIMO-programma, Vlaamse Overheid
  Datum: 2016 -  2016
  Werkzaamheden:  Ontwikkeling en implementatie van innovatief relighting contract incl. onderhoud- en energiebesparingsgaranties en financiering (o.a. off- of on-balance sheet financiering)

 • Projectnaam: Quantum project
  Opdrachtgever: Europese Commissie: H2020 programma
  Datum: 2016 -  2019
  Werkzaamheden:  Ontwikkeling van diensten en geschikte tools voor het evalueren en verbeteren van de prestaties van gebouwen op vlak van comfort en energie.

 • Projectnaam: EPC+
  Opdrachtgever: Europese Commissie: H2020 programma
  Datum: 2016 -  2018
  Werkzaamheden:  Uitvoeren van EPC projecten voor en door KMO’s in een netwerk

 • Projectnaam: Promotie van EPC in haven van Antwerpen
  Opdrachtgever: Europese Commissie: H2020 programma
  Datum: 2016 -  2019
  Werkzaamheden:  Energiefonds haven Antwerpen: Factor4 is één van de energiedeskundigen aangesteld door het Havenbedrijf om de bedrijven in de haven te ondersteunen bij het ontwikkelen van ESCO-energiebesparingsprojecten.