npo business plan master thesis nomenclature creative writing patriotism writing college admissions essay 90210 annie#39s income statement business plan best resume writing services in nyc city event planning business ideas write the essay essays for university application color theory assignments
EPC facilitator

Albert Hulshoff


Voornaam: Albert
Initialen: A
Achternaam: Hulshoff
Email: albert.hulshoff@ahb-consultancy.nl
Telefoon: 06 51879772
Id is: 2

Omschrijving

Albert Hulshoff studeerde Technische Natuurkunde in Delft en is werkzaam geweest in de energiesector. In 2006 trad hij als programma-adviseur in dienst van Agentschap NL, het huidige RVO.nl. Binnen het team utiliteitsbouw heeft hij zich met name gericht op de verduurzaming van de commerciële vastgoedsector.
Sinds mei 2012 is hij zelfstandig gevestigd en werkt vanuit zijn eigen bureau AHB Consultancy.
Sinds 2016 is Albert bovendien partner en technisch directeur van Fit Our Future, dat als missie heeft om energieprestatiecontracten door vereenvoudiging en standaardisatie toegankelijk te maken voor MKB-bedrijven en instellingen.

Zijn aandachtsgebieden zijn onder andere: Duurzaam bouwen en beheren, innovatieve financieringsvormen, Energieprestatiecontracten en RETScreen (software voor de verduurzaming van gebouwen).

Energieprestatiecontracten als nieuwe ontwikkeling voor de Nederlandse vastgoedmarkt hebben Alberts bijzondere aandacht. Hij wordt steeds meer gezien als een van de experts op het gebied van EPC’s en ESCo's in Nederland.

Albert geeft regelmatig trainingen over trainingen en workshops over energieprestatiecontracten, ESCo’s en de softwaretool RETScreen.

Referenties

 • Projectnaam: Verduurzamen scholen Utrecht
  Opdrachtgever: Economic Board of Utrecht en Stichting PCOU
  Datum: 2010 -  2015
  Werkzaamheden:  Verduurzamen Utrechtse scholen op basis van energieprestatiecontract.

 • Projectnaam: Verduurzamen zwembaden gemeente Rotterdam
  Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
  Datum: 2012 -  2013
  Werkzaamheden:  Verduurzamen zwembaden op basis van gebouw- en energieprestatiecontract.

 • Projectnaam: Woningbouw Utrecht
  Opdrachtgever: Jebber (onderdeel van Stichting Studenten Huisvesting Utrecht)
  Datum: 2013 -  2014
  Werkzaamheden:  Ontwikkelen en aanbesteden gebouw- en energieprestatiecontract voor de exploitatie van 250 energiezuinige nieuwbouwwoningen voor starters.

 • Projectnaam: Lid task 16
  Opdrachtgever: -
  Datum: 2015  
  Werkzaamheden:  Namens RVO.nl lid van Task XVI ‘Innovative Energy Services’ van IEA DSM (Demand Side Management) Energy Efficiency