outline research paper apa a2 level english language coursework help where can i buy essays online composite phd thesis how to do your homework when you don want to essay writing service legal
EPC facilitator

Lieven Vanstraelen


Voornaam: Lieven
Initialen: L
Achternaam: Vanstraelen
Email: lvanstraelen@energinvest.be
Telefoon:
Id is: 4

Omschrijving

Lieven Vanstraelen is één van de pionniers op het gebied van Energieprestatiecontracten in België, Nederland en Europa. Van 2006 tot 2011 was hij algemeen Directeur van Fedesco, de eerste publieke ESCO in België. Sinds 2011 is hij medezaakvoerder en senior partner bij Energinvest, een consultancy bedrijf gespecialiseerd in ESCO's en EPC. Hij is sinds 2003 actief rond EPC en sinds 2011 als EPC-facilitator.
Hij staat aan de wieg van het "smartEPC" model, een innovatief model voor Energie, Onderhouds- en Comfortprestatiecontracten. Hij is sinds 2006 expert van de Task16 expertgroep van het Internationaal Energieagentschap (IEA). Lieven is een Certified M&V Professional (EVO:CMVP) en is een veel gevraagd spreker op conferenties en seminaries over ESCO-modellen, Derdepartijfinanciering en Energieprestatiecontracten. Lieven is Voorzitter van BELESCO, de Belgische ESCO-vereniging.

Referenties

 • Projectnaam: Fedimmo EPC-project
  Opdrachtgever: Fedesco/Regie der Gebouwen (Brussel)
  Datum: 2011 -  2017
  Werkzaamheden:  Volledige EPC-facilitatie voor een project van 11 publieke federale overheidsgebouwen. Dit project maakt gebruik van de smartEPC-methodologie (Energie-, Onderhouds- en Comfortprestatiecontract).

 • Projectnaam: Fedasil EPC-project
  Opdrachtgever: Regie der Gebouwen/Fedasil
  Datum: 2014 -  2015
  Werkzaamheden:  1ste fase van een EPC-facilitatieproject voor 26 federale overheidsgebouwen. Inventarisatie en conditiestaatmeting volgens NEN2767 en energieaudits.

 • Projectnaam: Provincie Waals-Brabant EPC-project
  Opdrachtgever: Provincie Waals-Brabant
  Datum: 2014 -  2016
  Werkzaamheden:  1ste fase van een EPC-facilitatieproject voor 30 sites (150 publiek provinciale gebouwen). Inventarisatie en conditiestaatmeting volgens NEN2767 en energieaudits.

 • Projectnaam: P-ESCO Overijssel
  Opdrachtgever: Provincie Overijssel/ESCOPlan
  Datum: 2015 -  2016
  Werkzaamheden:  Begeleidings- en adviesproject voor de oprichting van een lokaal energiedienstenbedrijf (ESCO) en derde investeerder voor publieke gebouwen

 • Projectnaam: EPC-project Gemeente Beersel
  Opdrachtgever: Gemeente Beersel (Provincie Vlaams-Brabant, België)
  Datum: 2016  
  Werkzaamheden:  Volledig EPC-facilitatietraject voor een project van 7 gemeentegebouwen, inclusief de gebouwschilrenovatie van een lagere school.